به گزارش شهرآرانیوز، سید علی میرنجاتی امروز، ۲۵ مردادماه، در جلسه شهردار، معاونان شهرداری، شهرداران مناطق و مدیران عامل شهرداری با فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار کرد: این حجم از کار و دستاورد در شرایطی است که کلید شهر در دست شهردار نیست، اگر کلید شهر دست شهرداری باشد دستاوردها میتواند بسیار وسیع تر شود.
وی افزود: در کشور به لحاظ شکلی و ساختاری وزارت کشور در حوزه شهرداریها مدعی است، اما به قدری مشغلههای امنیتی، سیاسی و انتخاباتی دارد که بحث شهرداریها موضوع جدی وزرا نبوده و نیست؛ در نتیجه باعث شده امروز بیش از ۷۵ درصد جمعیت کشورمان در شهرها سکونت پیدا کنند و کلانشهرها امروز با آسیبهای جدی مواجه هستند.
میرنجاتی با بیان اینکه در چهار برنامه بحث مدیریت شهری مطرح شده است، عنوان کرد: هیچگاه شرایط تحقق این موضوع به دلیل اینکه رویکرد حکمرانی در کشور متمرکز بر دولت بوده، توجه به مدیریت شهری به رغم اینکه در قانون اساسی بر آن تمرکز دارد، ایجاد نشده است.
مشاور عالی مجمع شهرداران کلانشهرها ادامه داد: تمرکز قوانین بر اداره شهر و روستا توسط شورا و شهرداریها بوده، اما متاسفانه با گذشت ۴۰ سال به سمت دولتی شدن بیشتر شهرداریها پیش رفتیم که بخشی به دلیل تغییر نگرش شورای نگهبان است. آنچه در کلانشهرها به جمعبندی رسیدند این بود که راه حل مشکلات مدیریت شهری این است که سیاستهای کلان رهبری تدوین و ابلاغ شود.
وی اضافه کرد: تدوین سیاستهای کلان حوزه مدیریت شهری و روستایی تقریبا تدوین شد و تغییراتی در نحوه اداره و سیاستگذاری مجمع اتفاق افتاد اما ادامه پیدا نکرد. جناب فضائلی در دفتر رهبری کمک کنید که این موضوع دوباره در مجمع در دستور کار قرار گیرد؛ زیرا میتواند بخشی از خلا مدیران شهری را برطرف کند.
میرنجاتی بیان کرد: بحران شهری ما از حاشیه شهر شروع میشود و بحرانهای امروز ما به دلیل شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی حاشیه شهر است که باید کنترل و خدمات ارائه شود. این در توان شهرداریها نیست؛ زیرا مهاجرت به شهرها ناشی از عدم تحقق سیاستها است.
مشاور عالی مجمع شهرداران کلانشهرها خاطرنشان کرد: آنچه در زیر پوسته شهر و به ویژه مشهد مهم بوده، حضور افغانستانیها است که بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر در مشهد حضور دارند. این موارد در حوزه شهرداری نیست، اما آثار آن مترتب از مسائل شهری و اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی برای کل کشور یک فرصت بوده و برای مشهد یک فرصت مضاعف است، تصریح کرد: تمرکز وقفیات بر ارائه خدمات به زائر است. اینکه همه امور وقف را در محدوده اماکن متبرکه حرم متمرکز کنیم، نیازمند تجدید نظر است.